nieuws

TKH versterkt positie in markt camerasystemen

bouwbreed

TKH, het voormalige Twentsche Kabel, heeft zijn positie in beveiligingsoplossingen versterkt. Het bedrijf neemt een belang van 49 procent in het Nederlandse Observision en neemt tevens het Deense Klan Security System over.

TKH, het voormalige Twentsche Kabel, heeft zijn positie in beveiligingsoplossingen versterkt. Het bedrijf neemt een belang van 49 procent in het Nederlandse Observision en neemt tevens het Deense Klan Security System over.
Observision in Heteren ontwikkelt beveiligingsoplossingen op basis van video- en audiotechnieken voor automatische detectie. Het bedrijf heeft een omzet van 2 miljoen euro op jaarbasis. Dat geldt ook voor Klan Security System. TKH en Klan zetten hun gezamenlijke activiteiten in Denemarken voort onder de naam VMC Klan.
Met de overnames versterkt TKH zijn positie in de markt voor camerasystemen. Het bedrijf wil het aandeel van beveiligingsoplossingen in de omzet de komende drie tot vijf jaar uitbreiden van de huidige 5 procent tot 20 procent. In Europa en Azië verwacht het de komende jaren snellere groei op het gebied van beveiliging.
Het bedrijf produceert verder kabels, telecomapparatuur en machines voor de fabricage van banden. TKH gaf eerder aan te verwachten dat de nettowinst over het gehele jaar 2007 met 15 tot 20 procent hoger uitkomt dan vorig jaar.

Reageer op dit artikel