nieuws

ThyssenKrupp verwacht iets lagere winst

bouwbreed

Het Duitse industriële conglomeraat ThyssenKrupp heeft in het afgelopen gebroken boekjaar een winst voor belasting geboekt van 3,33 miljard euro, tegen 2,62 miljard een jaar eerder. Het winstcijfer was iets lager dan analisten hadden verwacht. Het concern voorziet in het komende boekjaar een minder hoge winst, maar die zal wel boven de 3 miljard euro uitkomen. Een reden voor de verwachte winstdaling werd bij de presentatie van de jaarcijfers niet gegeven. ThyssenKrupp zag de omzet in het in september afgesloten boekjaar met 10 procent stijgen naar 51,7 miljard euro. In het komende boekjaar zal de omzet iets verder stijgen naar 53 miljard euro.

Het Duitse industriële conglomeraat ThyssenKrupp heeft in het afgelopen gebroken boekjaar een winst voor belasting geboekt van 3,33 miljard euro, tegen 2,62 miljard een jaar eerder. Het winstcijfer was iets lager dan analisten hadden verwacht. Het concern voorziet in het komende boekjaar een minder hoge winst, maar die zal wel boven de 3 miljard euro uitkomen. Een reden voor de verwachte winstdaling werd bij de presentatie van de jaarcijfers niet gegeven. ThyssenKrupp zag de omzet in het in september afgesloten boekjaar met 10 procent stijgen naar 51,7 miljard euro. In het komende boekjaar zal de omzet iets verder stijgen naar 53 miljard euro.

Reageer op dit artikel