nieuws

Terughoudendheid bij bundeling bestek

bouwbreed Premium

Verkeersminister Eurlings belooft terughoudend te zijn met het bundelen in één bestek van werk. Hij wil vermijden natte en droge werken samen te brengen. Vooral het CDA en PvdA hebben moeite met gebundelde contracten, omdat hiermee het mkb buitenspel wordt gezet. Eurlings neemt zich voor regelmatig onderzoek te doen naar het aanbiederspotentieel van gebundelde werken. Hij hoopt zo te voorkomen dat het schrikbeeld ontstaat dat alleen “de grote jongens” nog opdrachten kunnen vervullen. Om het midden- en kleinbedrijf ook een kans te geven, zullen opdrachten zo worden omschreven door Rijkswaterstaat dat ze niet bij voorbaat uitgesloten zijn, beloofde Eurlings. “Waar aard, omvang en complexiteit het toelaten”.

Verkeersminister Eurlings belooft terughoudend te zijn met het bundelen in één bestek van werk. Hij wil vermijden natte en droge werken samen te brengen. Vooral het CDA en PvdA hebben moeite met gebundelde contracten, omdat hiermee het mkb buitenspel wordt gezet. Eurlings neemt zich voor regelmatig onderzoek te doen naar het aanbiederspotentieel van gebundelde werken. Hij hoopt zo te voorkomen dat het schrikbeeld ontstaat dat alleen “de grote jongens” nog opdrachten kunnen vervullen. Om het midden- en kleinbedrijf ook een kans te geven, zullen opdrachten zo worden omschreven door Rijkswaterstaat dat ze niet bij voorbaat uitgesloten zijn, beloofde Eurlings. “Waar aard, omvang en complexiteit het toelaten”.
Hij blijft zeggen dat het midden- en kleinbedrijf ook door onderaanneming en combinatievorming aan opdrachten kan komen.

Reageer op dit artikel