nieuws

Studentenwoonwijk Uilenstede campus

bouwbreed Premium

Uilenstede, de studentenwoonwijk in Amstelveen uit de jaren ’70, moet transformeren tot campus. Dit heeft het college van B0x26W vastgelegd in de visie ‘Wonen op Uilenstede’. Uitgangspunt is dat de campus deel uitmaakt van de stad.

Uilenstede, de studentenwoonwijk in Amstelveen uit de jaren ’70, moet transformeren tot campus. Dit heeft het college van B0x26W vastgelegd in de visie ‘Wonen op Uilenstede’. Uitgangspunt is dat de campus deel uitmaakt van de stad.
Initiatiefnemer is DUWO. De woningcorporatie verhuurt al de studentenflats in het gebied.
De campus krijgt ruimte voor sloop en vervangende nieuwbouw van 724 woningen, waaronder het VU Guesthouse. Een deel van de wooneenheden wordt samengevoegd, maar het aantal blijft gelijk. Wellicht komen er 25 woningen bij. Ook wil DUWO 4000 vierkante meter onderwijsvoorzieningen en horeca toevoegen.
Voor de zomer van 2008 verhuist de Vrije Universiteit (VU) tijdelijk 450 medewerkers van de Boelelaan naar Uilenstede. Dit komt door de groei van het aantal studenten naar 19.000 dit jaar en de nieuwbouw op de Zuidas.

Reageer op dit artikel