nieuws

Student kritisch over TU Delft

bouwbreed Premium

Studenten van de Technische Universiteit Delft zijn ontevreden over de inschrijfprocedure en de informatievoorziening over clusters van bijvakken, de zogenaamde minors. Dat blijkt uit de enquête Monitor Logistieke Kwaliteit 2007 die onder de studenten werd verspreid.

Bouwkunde studenten gaven de logistieke kwaliteit van hun faculteit het cijfer 6,3. Vorig jaar was dit nog 6,6. De Technische Universiteit Delft rekent onderwijsroosters, printen, studentenhuisvesting en onderwijsadministratie tot de logistieke kwaliteit.
De informatievoorziening over bijvakken scoorde bij de faculteit bouwkunde niet hoger dan een 4,6. Volgens Theo van Drunen, hoofd- onderwijs en studentenzaken van de Bouwkunde faculteit, is het beeld vertekend omdat de vragenlijsten zijn ingevuld door studenten uit alle jaren en van alle opleidingen. “Maar eerstejaars en masterstudenten hebben niets met de minors te maken”, reageert hij in Delta, het tijdschrift van de TU Delft. “En nog niet iedere faculteit is met de minors begonnen. Bij bouwkunde duurt dat nog vier semesters.”
Een van de maatregelen die hij wil nemen ten gunste van de studenten bouwkunde, is het verbeteren van de mogelijkheden om te printen.
Niet alleen bouwkunde kreeg kritiek. Zo gaven studenten Civiele Techniek de informatievoorziening over de minors het cijfer 4, 4. Studenten Industrieel Ontwerpen honoreerden de logistieke kwaliteit met een 6, 4.
De faculteiten Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) en Technische Natuurwetenschappen (TNW) kregen van de studenten een 6,8 voor het totaal van de logistieke kwaliteit.

Reageer op dit artikel