nieuws

Stroom bezwaren aan banden gelegd

bouwbreed Premium

De inspraak bij de nieuwe omgevingsvergunning wordt aan banden gelegd. De Tweede Kamer gaat het wetsvoorstel zodanig aanpassen dat alleen nog direct belanghebbenden een zienswijze kunnen indienen. Een Kamermeerderheid van CDA, PvdA, ChristenUnie en VVD heeft een amendement gemaakt waarmee ze hopen “beroepsbezwaarmakers” de pas af te snijden. De regeringsfracties eisen daarnaast dat er voor 2010 heldere afspraken zijn gemaakt met gemeenten over de hoogte van de leges voor de vergunningen die opgaan in de omgevingsvergunning.

De inspraak bij de nieuwe omgevingsvergunning wordt aan banden gelegd. De Tweede Kamer gaat het wetsvoorstel zodanig aanpassen dat alleen nog direct belanghebbenden een zienswijze kunnen indienen. Een Kamermeerderheid van CDA, PvdA, ChristenUnie en VVD heeft een amendement gemaakt waarmee ze hopen “beroepsbezwaarmakers” de pas af te snijden. De regeringsfracties eisen daarnaast dat er voor 2010 heldere afspraken zijn gemaakt met gemeenten over de hoogte van de leges voor de vergunningen die opgaan in de omgevingsvergunning.
De stemming in de Kamer over de omgevingsvergunning werd gisteren uitgesteld op verzoek van de SP-fractie. De SP wil een nieuw debat over de omgevingsvergunning en de daaraan gekoppelde digitalisering van de plannen. Aanleiding is een kritisch rapport van de Rekenkamer over de hoge kosten van ict-projecten van de overheid.

Reageer op dit artikel