nieuws

Stoere meid

bouwbreed Premium

Een leerlinge probeert de spijker op z’n kop te slaan tijdens de StoerMeidendag op het Petrus Canisius College in Alkmaar. De school wilde op deze dag vrouwelijke leerlingen kennis laten maken met techniek. Landelijk blijkt slechts twee procent van de leerlingen in richtingen als bouw-, installatie- en elektrotechniek meisje te zijn. De Alkmaarse school wil dat percentage in drie jaar tijd verhogen naar tien procent.

Een leerlinge probeert de spijker op z’n kop te slaan tijdens de StoerMeidendag op het Petrus Canisius College in Alkmaar. De school wilde op deze dag vrouwelijke leerlingen kennis laten maken met techniek. Landelijk blijkt slechts twee procent van de leerlingen in richtingen als bouw-, installatie- en elektrotechniek meisje te zijn. De Alkmaarse school wil dat percentage in drie jaar tijd verhogen naar tien procent.

Reageer op dit artikel