nieuws

StabiCad volgend jaar in nieuwe versies

bouwbreed Premium

Stabiplan presenteert volgend jaar tijdens installatievakbeurs VSK een verder verbeterde versie 8 van StabiCad. Er komt zowel een professional als light editie van het tekenprogramma.

Naast uitbreiding van tekenfunctionaliteit is ook de userinterface van het tekenprogramma gewijzigd, met als trefwoorden: meer tekengemak en een hogere werksnelheid. Voorbeelden hiervan in de modules voor w-installatietechniek zijn het omzetten van enkellijns naar dubbellijns en naar 3D. Dat maakt het enkellijns opzetten van installaties mogelijk en vervolgens verder uitdetailleren via het omzetten naar dubbellijns en 3D (en vice versa voor plotten). Dat zorgt voor meer tekensnelheid en betere coördinatie.
Andere verbeteringen zijn: modules op DM: ook cv en sanitair tekenen volgens het Stabiplan DistributieModel, waardoor een 3D aanzicht van de installatie mogelijk is, compleet met sanitaire toestellen en radiatoren.
Werken met grips: bij dubbellijns tekenen verschijnen grips, waardoor onder linker- en rechtermuistoets tekenmogelijkheden beschikbaar komen om bijvoorbeeld kanalen te stretchen, te verplaatsen of aan te sluiten.
Preview oplossen knooppunt: de functie oplossen knooppunt is uitgebreid met een keuzescherm waarin previews staan van alle mogelijke oplossingen, zodat vooraf duidelijk is welke de juiste is.
Omzetten materiaal: het basismateriaal van een complete installatie veranderen zonder deze opnieuw te tekenen (bijvoorbeeld van pvc naar pe of van Dyka naar Wavin).

Gemakkelijker

De userinterface van Stabiplan versie 8 is zichtbaar gewijzigd. Bepaalde functies zijn overzichtelijker bij elkaar geplaatst en intuïtiever benaderbaar. Niet alleen verhoogt dat de werksnelheid, het maakt het ook mogelijk om fouten in de installatie gemakkelijker te traceren. Veel commando’s, zoals het wijzigen van hoogte en materiaal, zijn voortaan direct beschikbaar onder het rechtermuisknopmenu en via grips. De gevolgen van een wijzigactie worden gesignaleerd en overzichtelijk weergegeven in een feedbackscherm. Vanuit dit scherm zijn conflicten in de installatie direct op te lossen.
In de StabiBase-module voor project- en documentbeheer zijn uitbreiding van de mappenstructuur en een nieuwe zoekfunctie de grootste verbeteringen. De webversie van StabiBase heeft nu dezelfde look-and-feel gekregen als de desktop versie van deze module.

Reageer op dit artikel