nieuws

Spannend en knus

bouwbreed Premium

Den Haag -Een opvallende zilverkleurige gevel, een glazen dak dat aan Westlandse kassen doet denken en het meest opvallende element: een van buiten fel gekleurde bol waarin de kantine annex leeszaal wordt gehuisvest. Architecte Vera Yanovshtchinsky kreeg van de Scholengroep Den Haag Zuid-West de opdracht een schoolgebouw te ontwerpen volgens de jongste onderwijskundige inzichten. Ze greep haar kans om aan die opdracht een eigentijdse draai te geven. Het Wateringse Veld College ligt op het Missouri-eiland van 125 bij 66 meter in de buurt Hoge Veld. De school gaat ruimte bieden aan circa 1200 leerlingen op mavo-, havo- en vwo-niveau. Om een groot deel van de scholieren tijdens de lunch binnen te houden is een constructief spannende en tevens knusse kantine bedacht. Aannemer Heddes Bouw realiseert de kantine in hout, waarbij de fraaie kolommen, spanten en gordingen in het zicht blijven.

Den Haag -Een opvallende zilverkleurige gevel, een glazen dak dat aan Westlandse kassen doet denken en het meest opvallende element: een van buiten fel gekleurde bol waarin de kantine annex leeszaal wordt gehuisvest. Architecte Vera Yanovshtchinsky kreeg van de Scholengroep Den Haag Zuid-West de opdracht een schoolgebouw te ontwerpen volgens de jongste onderwijskundige inzichten. Ze greep haar kans om aan die opdracht een eigentijdse draai te geven. Het Wateringse Veld College ligt op het Missouri-eiland van 125 bij 66 meter in de buurt Hoge Veld. De school gaat ruimte bieden aan circa 1200 leerlingen op mavo-, havo- en vwo-niveau. Om een groot deel van de scholieren tijdens de lunch binnen te houden is een constructief spannende en tevens knusse kantine bedacht. Aannemer Heddes Bouw realiseert de kantine in hout, waarbij de fraaie kolommen, spanten en gordingen in het zicht blijven.
Foto: Peter van Mulken
Tekst: Pieter de Mos

Reageer op dit artikel