nieuws

Pps voor nieuwe gevangenis

bouwbreed

Het Rijk heeft besloten de samenwerking met de marktpartijen op te zoeken voor de nieuwbouw van een gevangenis in Zaanstad.

De Rijksgebouwendienst heeft gisteren bekendgemaakt dat het project via publiek-private samenwerking wordt aanbesteed. De nieuwbouw van de penitentiaire inrichting was al langer in beeld als mogelijk project voor publiek-private samenwerking.
De Rijksgebouwendienst wilde niet zeggen of het werk via een dbfmo-contract (ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en beheer) wordt aanbesteed. Ook is nog niet duidelijk wanneer de aanbesteding start.
De nieuwe gevangenis op het bedrijventerrein HoogTij in Zaandstad moet plaats bieden aan maximaal 912 gedetineerden. De plannen voorzien in de bouw van 480 cellen. De Rijksgebouwendienst wil het nieuwe gebouw uiterlijk eind 2012 opleveren. Op het bedrijventerrein moet ook een nieuwe jeugdinrichting komen. De Rijksgebouwendienst bekijkt nog of ook dit project via pps wordt aanbesteed.

Reageer op dit artikel