nieuws

Oslo schrapt duur ontwerp skischans

bouwbreed Premium

Oslo schrapt plannen voor de bouw van een nieuwe skispringschans. In plaats daarvan wordt de bestaande schans Holmenkollen – één van de grote waarmerken van de stad – gerenoveerd. De Belgische architect Julien de Smedt ziet zijn prijswinnende en gedurfde ontwerp met de titel ‘Holmenkollen Vuurtoren’ daarmee alsnog sneuvelen. De gemeenteraad zette op het laatste moment de hakken in het zand vanwege bedenkingen tegen de kosten: volgens het in een laat stadium flink verhoogd budget 175 miljoen euro (1,4 miljard kroon). Met renovatie van de ‘antieke’ schans is de stad een kleine 60 miljoen euro minder kwijt.

Oslo schrapt plannen voor de bouw van een nieuwe skispringschans. In plaats daarvan wordt de bestaande schans Holmenkollen – één van de grote waarmerken van de stad – gerenoveerd. De Belgische architect Julien de Smedt ziet zijn prijswinnende en gedurfde ontwerp met de titel ‘Holmenkollen Vuurtoren’ daarmee alsnog sneuvelen. De gemeenteraad zette op het laatste moment de hakken in het zand vanwege bedenkingen tegen de kosten: volgens het in een laat stadium flink verhoogd budget 175 miljoen euro (1,4 miljard kroon). Met renovatie van de ‘antieke’ schans is de stad een kleine 60 miljoen euro minder kwijt.
Holmenkollen in zijn huidige vorm voldoet niet aan de internationale eisen. Aanpassing was de voorwaarde waaronder de stad het wereldkampioenschap 2011 in deze tak van sport toegekend kreeg.

Reageer op dit artikel