nieuws

Order van 350 miljoen voor Besix in Dubai

bouwbreed Premium

Besix bouwt samen in een joint venture met de milieudivisie van de Franse nutsgroepgroep Suez een groot waterzuiveringsstation voor een vastgoedproject in Dubai. Het totale contract heeft een waarde van 800 miljoen euro, waarvan 350 miljoen euro naar Besix gaat. De opdracht omvat de bouw en de exploitatie van een waterzuiveringsinstallatie voor het nieuwbouwproject Jumeirah Golf Estates waar 900.000 mensen gaan wonen. Het ligt op ruim 20 kilometer ten zuidwesten van het zakencentrum van Dubai. Bij dit waterzuiveringsproject wordt eerst afvalwater ingezameld, dat wordt gezuiverd en daarna opnieuw gedistribueerd aan de woningen.

Besix bouwt samen in een joint venture met de milieudivisie van de Franse nutsgroepgroep Suez een groot waterzuiveringsstation voor een vastgoedproject in Dubai. Het totale contract heeft een waarde van 800 miljoen euro, waarvan 350 miljoen euro naar Besix gaat. De opdracht omvat de bouw en de exploitatie van een waterzuiveringsinstallatie voor het nieuwbouwproject Jumeirah Golf Estates waar 900.000 mensen gaan wonen. Het ligt op ruim 20 kilometer ten zuidwesten van het zakencentrum van Dubai. Bij dit waterzuiveringsproject wordt eerst afvalwater ingezameld, dat wordt gezuiverd en daarna opnieuw gedistribueerd aan de woningen.
Suez neemt het ontwerp, de bouw en de exploitatie van de installaties gedurende een periode van tien jaar voor zijn rekening. Besix levert de ingenieurs voor het project en bouwt de installatie voor de verzameling van afvalwater.

Reageer op dit artikel