nieuws

OM legt zich neer bij vrijspraak KWS

bouwbreed

Het Openbaar Ministerie (OM) legt zich neer bij de vrijspraak van KWS in de bouwfraudezaak. Dat heeft een woordvoerder van justitie vrijdag laten weten.

Het Openbaar Ministerie (OM) legt zich neer bij de vrijspraak van KWS in de bouwfraudezaak. Dat heeft een woordvoerder van justitie vrijdag laten weten.
Het OM ziet in het arrest van het Haagse gerechtshof onvoldoende aanknopingspunten om cassatie aan te tekenen bij de Hoge Raad. Met het besluit is een definitief einde gekomen aan de strafzaak, die eind 2004 van start ging.
KWS was de enige bouwer die het hoger beroep doorzette. Heijmans, BAM en Koop Tjuchem troffen een schikking met justitie waarbij ze de veroordeling door de Rotterdamse rechtbank accepteerden. Net als KWS werd ook diens voormalige directeur Enzo de Vries vrijgesproken.

Reageer op dit artikel