nieuws

Nieuwe update voor Windows Vista

bouwbreed Premium

Windows Vista Service Pack 1, dat in het eerste kwartaal van 2008 verschijnt, bevat een nieuwe versie van Windows Genuine Advantage (WGA). Het gaat hier om een software-update die een aantal bekende inbreuken op het activeringsproces van Windows Vista tegengaat.De update moet illegaal softwaregebruik tegengaan. Omdat softwarepiraten steeds geavanceerde technieken gebruiken blijft het verder ontwikkelen van het WGA-programma noodzakelijk. De activering en validatie onder WGA gaat gelden voor alle versies van Windows Vista.

Windows Vista Service Pack 1, dat in het eerste kwartaal van 2008 verschijnt, bevat een nieuwe versie van Windows Genuine Advantage (WGA). Het gaat hier om een software-update die een aantal bekende inbreuken op het activeringsproces van Windows Vista tegengaat.De update moet illegaal softwaregebruik tegengaan. Omdat softwarepiraten steeds geavanceerde technieken gebruiken blijft het verder ontwikkelen van het WGA-programma noodzakelijk. De activering en validatie onder WGA gaat gelden voor alle versies van Windows Vista.
De WGA-update, onderdeel van Service Pack 1, wordt via Automatic Update geïnstalleerd. De gebruiker kan ook zelf kiezen voor installatie van de WGA-update of niet. Maar zodra een gebruiker zelf een update of een Microsoftproduct wil downloaden van de Microsoftsite, moet WGA het systeem valideren. Anders ontvangt de gebruiker alleen nog beveiligingsupdates.
Het gebruik van een niet-legitieme versie van Windows Vista is in veel gevallen geen bewuste keuze van de gebruiker. Circa 10 procent van alle systeembouwers in Nederland biedt pc’s aan met een illegale versie van Windows; die vaak schadelijke software als spyware bevat, blijkt uit onderzoek van Microsoft.

Reageer op dit artikel