nieuws

Meer banen dan ooit in Nederlandse bedrijven

bouwbreed Premium

Nederland verschaft meer mensen werk dan ooit tevoren. Het CBS telt in het tweede kwartaal 7,8 miljoen banen. De werkgelegenheid in de bouwnijverheid groeide in het tweede kwartaal ten opzichte van hetzelfde tijdvak vorig jaar met 2,8 procent tot 393.000. Slechts de horeca en de zakelijke dienstverlening laten hogere groeicijfers zien. Het aantal banen in de zakelijke dienstverlening – van accountants- en architecten- tot ingenieursbureaus – nam met 7,3 procent toe tot 1,5 miljoen. Door de goed lopende economie ontstaan extra banen die veel werkgevers eerst tijdelijk invullen. Deze banen worden opgeteld bij de uitzendbureaus en niet waar de krachten werken. Daardoor werkt inmiddels een op de vijf uitzendkrachten in de industrie.

Nederland verschaft meer mensen werk dan ooit tevoren. Het CBS telt in het tweede kwartaal 7,8 miljoen banen. De werkgelegenheid in de bouwnijverheid groeide in het tweede kwartaal ten opzichte van hetzelfde tijdvak vorig jaar met 2,8 procent tot 393.000. Slechts de horeca en de zakelijke dienstverlening laten hogere groeicijfers zien. Het aantal banen in de zakelijke dienstverlening – van accountants- en architecten- tot ingenieursbureaus – nam met 7,3 procent toe tot 1,5 miljoen. Door de goed lopende economie ontstaan extra banen die veel werkgevers eerst tijdelijk invullen. Deze banen worden opgeteld bij de uitzendbureaus en niet waar de krachten werken. Daardoor werkt inmiddels een op de vijf uitzendkrachten in de industrie.

Reageer op dit artikel