nieuws

Lift naar de hemel

bouwbreed Premium

Devotie en geld bakkeleien in de Karlskirche te Wenen. Morrend haken sommige bezoekers af. Je gaat toch niet betalen om een gebedje te kunnen prevelen? Aan de andere kant: de beroemde barokkerk met zijn twee minaretten is dringend aan restauratie toe. Tel dus maar snel zes euro neer, inclusief een tochtje met de bouwlift. Al sinds 1999 int de vereniging Karlskirche met toestemming van de aartsbisschop ijverig voor de renovatie. Inmiddels is al vijftig keer zoveel geld binnengehaald als het godshuis bij de oplevering in 1713 kostte, destijds 304.000 gulden. Uit de gelden van jaarlijks 200.000 bezoekers kan 70 procent van de renovatie bekostigd worden. Momenteel concentreert de aandacht zich op het herstel van 1250 vierkante meter aan koepelfresco’s van Johann Michael Rottmayer. Wie de plafondschildering van nabij wil bekijken, neemt de bouwlift en stijgt tot een hoogte van 35 meter.

Devotie en geld bakkeleien in de Karlskirche te Wenen. Morrend haken sommige bezoekers af. Je gaat toch niet betalen om een gebedje te kunnen prevelen? Aan de andere kant: de beroemde barokkerk met zijn twee minaretten is dringend aan restauratie toe. Tel dus maar snel zes euro neer, inclusief een tochtje met de bouwlift. Al sinds 1999 int de vereniging Karlskirche met toestemming van de aartsbisschop ijverig voor de renovatie. Inmiddels is al vijftig keer zoveel geld binnengehaald als het godshuis bij de oplevering in 1713 kostte, destijds 304.000 gulden. Uit de gelden van jaarlijks 200.000 bezoekers kan 70 procent van de renovatie bekostigd worden. Momenteel concentreert de aandacht zich op het herstel van 1250 vierkante meter aan koepelfresco’s van Johann Michael Rottmayer. Wie de plafondschildering van nabij wil bekijken, neemt de bouwlift en stijgt tot een hoogte van 35 meter.

Reageer op dit artikel