nieuws

Lichte toename vanEuropees bouwvolume

bouwbreed Premium

De bouwproductie in de eurozone is in oktober ten opzichte van de voorgaande maand met 0,6 procent gestegen. In de Europese Unie nam het volume met 0,3 procent toe.

De bouwproductie in de eurozone is in oktober ten opzichte van de voorgaande maand met 0,6 procent gestegen. In de Europese Unie nam het volume met 0,3 procent toe.
Volgens cijfers van het Europese statistische bureau Eurostat komt Roemenië naar voren als de grootste groeier. Afgelopen jaar nam de bouwproductie in het jonge EU-land met 39,5 procent toe. Slovenië bezet de tweede plek met een stijging van 9 procent. Nederland is een goede derde met 6,6 procent groei.
Afgelopen jaar kromp in Zweden het bouwvolume met 5 procent. Ook Slowakije deed een stap terug. Het bouwvolume nam in het land met 1,5 procent af. Volgens Eurostat ligt de bouwproductie in Duitsland 0,7 procent lager dan een jaar geleden.

Reageer op dit artikel