nieuws

Kunst+Techniek verder met nieuwe voorzitter

bouwbreed Premium

Andrée van de Kerckhoven volgt professor Petran Kockelkoren op als juryvoorzitter van de Kunst+Techniekprijs van ingenieursbureau Witteveen+Bos. “Ontwikkelingen in de kunst zijn niet los te koppelen van de ontwikkelingen in de techniek”, stelt de Belgische tentoonstellingsmaker en onderzoeker Van de Kerckhoven. Toch wordt de techniek als drager van betekenis binnen de kunst onderschat. “De techniek is niet alleen een instrument maar ook in belangrijke mate inhoudsbepalend.”

Andrée van de Kerckhoven volgt professor Petran Kockelkoren op als juryvoorzitter van de Kunst+Techniekprijs van ingenieursbureau Witteveen+Bos. “Ontwikkelingen in de kunst zijn niet los te koppelen van de ontwikkelingen in de techniek”, stelt de Belgische tentoonstellingsmaker en onderzoeker Van de Kerckhoven. Toch wordt de techniek als drager van betekenis binnen de kunst onderschat. “De techniek is niet alleen een instrument maar ook in belangrijke mate inhoudsbepalend.”
Van de Kerckhove is als docent verbonden aan de Hogeschool voor Kunsten te Arnhem. De Belgische studeerde vrije kunsten en restauratie aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent. Vervolgens ging ze aan de slag bij het Van Abbemuseum in Eindhoven en Kröller Möller in Otterloo.

Reageer op dit artikel