nieuws

Kogelbrief voor Heijmans-topman

bouwbreed Premium

Heijmans-topman Guus Hoefsloot heeft vorig jaar rond de jaarwisseling een kogelbrief ontvangen van, wat later bleek, een voormalig werknemer van het bouwbedrijf. Dat is deze week bekend geworden.

Hoefsloot voelde zich door de dreigbrief met plastic kogel dusdanig bedreigd dat hij een beveiligingsbedrijf inhuurde. Ook deed hij aangifte bij de politie.
De afzender van de brief, een 61-jarige inwoner van Den Dungen en oud-werknemer van Heijmans, moest zich woensdag voor de politierechter in Den Bosch verantwoorden voor bedreiging van de bestuursvoorzitter en enkele andere medewerkers van het aannemingsconcern. Hij kreeg uiteindelijk een werkstraf van tachtig uur opgelegd.
De man handelde naar eigen zeggen uit frustratie over niet nagekomen pensioenafspraken. Volgens het Brabants Dagbladbetuigde hij in de rechtszaal spijt. Het sturen van de kogelbrief noemde de Brabander “een grote stommiteit”.

Aangifte

Heijmans bracht de bedreiging van zijn topman zelf niet naar buiten. “Wij hebben destijds aangifte gedaan en dan is het een zaak voor justitie. Wij zagen daarom geen aanleiding om de publiciteit te zoeken”, verklaart woordvoerder Frank Janssen.
Volgens hem heeft een gesprek met de oud-werknemer geleid tot verzoening. Janssen bevestigt dat Hoefsloot het OM in een brief heeft verzocht geen al te hoge straf te eisen. “Daarmee hebben we een signaal willen afgeven dat Heijmans en de man weer ‘on speaking terms’ waren. Natuurlijk hebben we het OM niet willen beïnvloeden.”

Reageer op dit artikel