nieuws

Keramische industrie bundelt krachten

bouwbreed Premium

De drie branche-organisaties voor de keramische industrie gaan met ingang van komend jaar samenwerken in de Stichting Verenigde Keramische Industrie. Doel van de samenwerking is krachtenbundeling, bredere belangenbehartiging en meer efficiency. Binnen de stichting blijven de drie organisaties als zelfstandige verenigingen voortbestaan.

De drie branche-organisaties voor de keramische industrie gaan met ingang van komend jaar samenwerken in de Stichting Verenigde Keramische Industrie. Doel van de samenwerking is krachtenbundeling, bredere belangenbehartiging en meer efficiency. Binnen de stichting blijven de drie organisaties als zelfstandige verenigingen voortbestaan.
De drie partners zijn Koninklijk Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten (KNB), de Algemene Vereniging voor de Nederlandse Aardewerkindustrie (AVA) en de Nederlandse Keramische Dakpannenfabrikanten Corporatie (Nedaco). Voorzitter wordt oud-staatssecretaris van VROM Dick Tommel en directeur Ewald van Hal de directeur van KNB.
De stichting gaat zich vooral richten op energie-, milieu- en grondstoffenaangelegenheden. Daarnaast heeft zij tot taak de borging van opleidingen voor de industrie. De drie partners blijven hun specifieke branche-eigen activiteiten uitvoeren.

Reageer op dit artikel