nieuws

Kassenbouw

bouwbreed Premium

Medewerkers van Kassenbouw Het Noorden uit Erica zetten het glas in een kas bij tomatenteler Aart Cornelissen uit het Friese Berlikum.Een voor de kassenbouw ontwikkelde machine helpt met de plaatsing van het 4 millimeter dunne floatglas. Dit is niet speciaal, volgens de aannemer. Wel speciaal is het gebruik van een dekroede. Dit is een aluminium profiel met rubber om de te plaatsen glasplaat. Dit moet glasbreuk voorkomen. De woordvoerder van Het Noorden schat dat het door slechts vijf van de honderd kassenbouwers wordt gebruikt.De ruim anderhalve hectare grote kas is in grote lijnen 165 meter lang en telt om de 4 meter een puntdak, 22 in totaal. Voor tomaten is de onderbouw van deze kas iets zwaarder dan een soortgelijk exemplaar voor komkommers of paprika’s. Dat komt door de grotere belasting van trostomaten aan de tralieliggers, de kleine diagonalen in het stalen frame. De zaken van Het Noorden gaan goed. De aannemer ervaart dat de markt voor kassenbouw nog steeds groeit. Hoewel er minder tuinders zijn, wil elke tuinder meer kasoppervlakte.
Foto: Persbureau Noordoost
Tekst: Desiree Hoving

Medewerkers van Kassenbouw Het Noorden uit Erica zetten het glas in een kas bij tomatenteler Aart Cornelissen uit het Friese Berlikum.Een voor de kassenbouw ontwikkelde machine helpt met de plaatsing van het 4 millimeter dunne floatglas. Dit is niet speciaal, volgens de aannemer. Wel speciaal is het gebruik van een dekroede. Dit is een aluminium profiel met rubber om de te plaatsen glasplaat. Dit moet glasbreuk voorkomen. De woordvoerder van Het Noorden schat dat het door slechts vijf van de honderd kassenbouwers wordt gebruikt.De ruim anderhalve hectare grote kas is in grote lijnen 165 meter lang en telt om de 4 meter een puntdak, 22 in totaal. Voor tomaten is de onderbouw van deze kas iets zwaarder dan een soortgelijk exemplaar voor komkommers of paprika’s. Dat komt door de grotere belasting van trostomaten aan de tralieliggers, de kleine diagonalen in het stalen frame. De zaken van Het Noorden gaan goed. De aannemer ervaart dat de markt voor kassenbouw nog steeds groeit. Hoewel er minder tuinders zijn, wil elke tuinder meer kasoppervlakte.Foto: Persbureau NoordoostTekst: Desiree Hoving

Reageer op dit artikel