nieuws

Kantoreneiland in Zwolle uitgebreid met nog een toren

bouwbreed Premium

Het kantoreneiland Voorsterpoort in Zwolle krijgt een tweede blikvanger. Pal naast de IJsseltoren verrijst een tweede kantoorkolos.

Het gebouw wordt maximaal 75 meter hoog, en biedt ruimte aan 29.000 vierkante meter kantoorruimte. Het energiebedrijf Electrabel wordt de hoofdhuurder. De bouwaanvraag is afgelopen week ingediend. Mogelijk begint de bouw in september 2008. Als alles volgens planning verloopt, zal Electrabel in het voorjaar van 2010 de kantoortoren betrekken.
De opdrachtgever is Spoolderwerk BV, een samenwerkingsverband van DLH Projectontwikkeling, Moes Bouwbedrijf en Trebbe Bouw Oost 0x26 Noord. Spoolderwerk was ook opdrachtgever van de IJsseltoren, het hoogste gebouw van Zwolle, waar ABN Amro Verzekeringen is gevestigd. Omdat Spoolderwerk hetzelfde architectenbureau inschakelt, PPKS Architects uit Chicago, sluiten de twee kantoorgebouwen mooi op elkaar aan.
Het ontwerp van het Electrabel-gebouw bestaat uit twee kantoorgebouwen, van tien en zestien verdiepingen, met een verbinding van vier etages hoog. In de ‘plint’ komt een parkeergarage van vier lagen, goed voor zo’n 450 plekken.

Reageer op dit artikel