nieuws

Jan de Nul verwerft Australisch contract

bouwbreed Premium

Baggerbedrijf Jan De Nul uit Aalst heeft een contract ter waarde van ongeveer 100 miljoen euro verworven voor de uitbreiding van de containerterminal Port Botany in Australië. Het project kost bijna 600 miljoen euro, waarvan dus een zesde naar de Belgische baggeraar gaat.

Baggerbedrijf Jan De Nul uit Aalst heeft een contract ter waarde van ongeveer 100 miljoen euro verworven voor de uitbreiding van de containerterminal Port Botany in Australië. Het project kost bijna 600 miljoen euro, waarvan dus een zesde naar de Belgische baggeraar gaat.
Behalve uit baggerwerken, gaat De Nul ook enkele infrastructurele werken aanleggen. De Belgische baggeraar veroverde het contract samen met zijn Australische partner Bauldenstone Hornibrook in een joint venture.
De werkzaamheden aan de containerterminal vangen begin 2008 aan en duren drie jaar. Er wordt uitsluitend met Australisch personeel gewerkt zoals de plaatselijke regelgeving oplegt.
De haven van Port Botany wordt met 60 hectare uitgebreid waarvoor 8 miljoen kubieke meter zand moet worden opgespoten.

Reageer op dit artikel