nieuws

Innovaties geluidbesparen 290 miljoen

bouwbreed Premium

Invoering van IPG-maatregelen (Innovatieprogramma Geluid) levert tot en met 2020 een besparing op van minimaal 290 miljoen euro op andere, bestaande geluidmaatregelen langs weg en spoor.

Invoering van IPG-maatregelen (Innovatieprogramma Geluid) levert tot en met 2020 een besparing op van minimaal 290 miljoen euro op andere, bestaande geluidmaatregelen langs weg en spoor.
Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van RebelGroup Advisory na vijf jaar IPG.
Het ministerie van Verkeer en Waterstaat stelt 35 miljoen beschikbaar voor versnelde invoering van IPG-maatregelen. Daarvan is 25 miljoen voor wegen zoals het plaatsen van modulaire geluidschermen op de A12, A20 Noord en A59. Op diverse wegen komt een dunne geluidsreducerende deklaag.
ProRail gaat vijf geluidsknelpunten versneld aanpakken. Het gaat om de aanleg van raildempers en mogelijk aanvullende geluidsschermen langs het spoor. Het ministerie VROM gaat zich met Verkeer en Waterstaat hardmaken voor de aanscherping van de Europese geluidseisen aan autobanden. Voor stiller spoorwegmaterieel heeft het IPG geleid tot kunststof of sinter remblokken. Rijkswaterstaat wil de markt uitdagen om ultrastille, rubberen wegdekken verder te ontwikkelen.

Reageer op dit artikel