nieuws

Heusden compenseert bouwer voor minder appartementen

bouwbreed Premium

De gemeente Heusden betaalt 1 miljoen euro aan Bouwbedrijf Timmers omdat het bedrijf minder appartementen mag bouwen aan de Wolput in de kern Vlijmen dan een vorig gemeentebestuur jaren geleden had voorgespiegeld.

Aanvankelijk had het bouwbedrijf daarom een claim van ruim 2 miljoen euro bij de gemeente neergelegd, maar beide partijen zijn het nu eens geworden over een vergoeding van 1 miljoen euro. Met de schikking komt er een einde aan een slepende zaak. Zo’n tien jaar geleden werkte Timmers al samen met het toenmalige college om een verpauperd terrein aan de rand van het centrum van Vlijmen op te knappen. Een volgend college gunde een bouwproject voor de hoek Wolput/Tunnelweg vervolgens aan een andere aannemer. Dat project is inmiddels al opgeleverd.
Timmers wilde daarom op het deel dat het bouwbedrijf in eigendom heeft 55 woningen bouwen om er financieel niet bij in te schieten. De gemeente staat er maar ruim dertig toe omdat de bebouwing anders te hoog zou worden. Volgens de bouwer was dat in strijd met eerdere toezeggingen en kwam daarom met een claim. Hoewel de Heusdense wethouder A. van Mierlo (Grondzaken) nog wel enkele kritische vragen verwacht van de gemeenteraad, is het volgens hem onvermijdelijk dat de gemeente geld bij moet leggen bij de aanpak van het verwaarloosde terrein. Bovendien wil het gemeentebestuur graag een aantal knelpunten uit het verleden oplossen. Bouwbedrijf Timmers wilde niet reageren.

Reageer op dit artikel