nieuws

Groot archeologisch onderzoek Maas gestart

bouwbreed

Archeologen zijn in Itteren begonnen aan een van de grootste opgravingsprojecten ooit in Nederland. Zij verwachten veel belangrijke vondsten in het Maasdal, waar na hun werk op grote schaal ontgrindingen in het kader van het project Grensmaas plaatsvinden.

Archeologen zijn in Itteren begonnen aan een van de grootste opgravingsprojecten ooit in Nederland. Zij verwachten veel belangrijke vondsten in het Maasdal, waar na hun werk op grote schaal ontgrindingen in het kader van het project Grensmaas plaatsvinden.
Dat maakten onderzoekers van de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten gisteren bekend in het Limburgse Holtum.
De opgravingen concentreren zich vooral rond Borgharen en Itteren, maar ook rond de noordelijker gelegen oude Maasgeulen. Bij een eerste onderzoek zijn de archeologen in Itteren gestuit op de resten van een nederzetting uit de ijzertijd van rond 500 voor Christus.

Reageer op dit artikel