nieuws

Gewonden bij instorting winkelpand Antwerpen

bouwbreed Premium

In het centrum van Antwerpen is tweede kerstdag een winkelpand grotendeels ingestort. Drie bouwvakkers raakten daarbij gewond, onder wie een zeer ernstig.

De mannen waren woensdag bezig met de renovatie van het gebouw toen de eerste verdieping en het dak van een nieuwe aanbouw naar beneden kwamen.
Drie bouwvakkers raakten bedolven onder het puin. Twee van hen konden al snel worden bevrijd uit hun benarde positie. Een derde man, een 22-jarige loodgieter, werd pas na twee uur levend onder de brokstukken vandaan gehaald. De brandweer traceerde hem door zijn mobiele telefoon te bellen.
De man lag bekneld onder een balk en is met zwaar lichamelijk letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Mogelijk moet hij een arm en een been missen. Ook de twee andere bouwvakkers zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Hun verwondingen vallen volgens de politie echter mee
Over de precieze oorzaak van de instorting konden de Belgische autoriteiten gisteren nog geen mededelingen doen. Vaststaat inmiddels wel dat de balken van de steunconstructie van de nieuwe aanbouw het hebben begeven. De gevel van het historische pand aan de Antwerpse Schoenmarkt is overeind blijven staan. Gevaar voor voorbijgangers is daardoor niet ontstaan, aldus de brandweer.

Reageer op dit artikel