nieuws

Gevaar voor vallende gevelplaten Hoftoren

bouwbreed Premium

Het gebied rond de 142 meter hoge Hoftoren in Den Haag is dit weekeinde weer afgezet. Zondagmiddag zette de wind aan tot 9 beaufort en ontstond het gevaar dat de aluminium gevelplaten zouden loslaten. Begin dit jaar kwam al eens een paneel naar beneden.

Het gebied rond de 142 meter hoge Hoftoren in Den Haag is dit weekeinde weer afgezet. Zondagmiddag zette de wind aan tot 9 beaufort en ontstond het gevaar dat de aluminium gevelplaten zouden loslaten. Begin dit jaar kwam al eens een paneel naar beneden.
Rijksgebouwendienst en gevelbouwer Scheldebouw studeren op een manier om de panelen beter te verankeren. Eind deze week hopen ze de uitkomst bekend te maken. De hoop is dat ophanging van de platen vanuit de bestaande glazenwasinstallatie kan worden versterkt. Dan scheelt hoogwerkers en steigers.

Reageer op dit artikel