nieuws

Geld wegen niet naar spoor

bouwbreed Premium

Minister Eurlings is geen voorstander van het idee dat het geld voor wegen verschuift naar het spoor. De PvdA en ChristenUnie denken daar, tot gruwel van coalitiepartner CDA, wel over Dat bleek gisteren bij de begrotingsbehandeling van Verkeer en Waterstaat.

Minister Eurlings is geen voorstander van het idee dat het geld voor wegen verschuift naar het spoor. De PvdA en ChristenUnie denken daar, tot gruwel van coalitiepartner CDA, wel over Dat bleek gisteren bij de begrotingsbehandeling van Verkeer en Waterstaat.
Harde afspraken maakte Eurlings echter niet. Hij beloofde zijn best te doen om van het wegenbudget af te blijven. De ambitie is hoog. Eurlings wil een spurt om op korte termijn veel asfalt aan te leggen. Ruim drie maal zoveel als tussen 2000 en 2005. “Van 375 kilometer rijstrook toen, naar 1250 kilometer extra asfalt tussen nu en 2012.”
Eurlings heeft 35 miljoen euro voor luchtkwaliteit overgeboekt van spoorwegen naar hoofdwegen. Hij doet dat omdat er meer knelpunten zijn bij wegen dan bij spoorwegen, liet hij de Kamer weten.

Reageer op dit artikel