nieuws

Franse bouw noteert sterkste groei in zeventien jaar

bouwbreed Premium

De Franse bouw heeft dit jaar een groei laten zien van 4,3 procent waardoor 60.000 nieuwe banen zijn gecreëerd. De bouw vertoont daarmee de sterkste groei in 17 jaar, aldus cijfers van het ministerie voor ecologie en duurzame ontwikkeling in Parijs.

De utiliteitsbouw zette met een groei van 7,3 procent de beste prestatie neer. In de uitvoerende sector doet vooral de sociale woningbouw het goed met een groei van 10 procent, mede dankzij een reeks stimulerende maatregelen van de overheid. Daarnaast doen ook de bouwers van ziekenhuizen, kantoren en openbare gebouwen goede zaken. Bij renovatie en verbeterbouw komt de toename uit op 3,3 procent waarbij werkzaamheden voor betere energieprestaties een belangrijke rol spelen. De nieuwbouw van nieuwe woningen is echter na een onstuimig begin in de loop van het jaar langzaam afgezwakt en komt over heel 2007 op een toename van 1,8 procent uit.
Het ministerie voorspelt dat de groei komend jaar zal teruglopen naar 2,1 tot 3,2 procent. Dat kan dan nog altijd 20.000 tot 40.000 nieuwe arbeidsplaatsen opleveren. ”De bouw blijft daarmee de motor voor de economische groei en voor het scheppen van nieuwe werkgelegenheid”, stelt minister Jean-Louis Borloo.

Reageer op dit artikel