nieuws

Eurlings wijst onderzoek naar Chipshol-affaire af

bouwbreed Premium

Minister Eurlings wijst een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken rond het bouwverbod op het Groenenbergterrein bij Schiphol af. De minister staat daarmee lijnrecht tegenover de PvdA en SP in de Tweede Kamer die wel een onafhankelijk onderzoek willen.

Minister Eurlings wijst een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken rond het bouwverbod op het Groenenbergterrein bij Schiphol af. De minister staat daarmee lijnrecht tegenover de PvdA en SP in de Tweede Kamer die wel een onafhankelijk onderzoek willen.
Eurlings liet gisteren in een overleg met de Tweede Kamer over de Chipshol-affaire weten dat hij een onafhankelijk onderzoek naar het bouwverbod op het Groenenbergterrein “onwenselijk” vindt. De kans is te groot dat een onafhankelijke commissie op de stoel van de rechter komt te zitten, aldus Eurlings.
De SP en de PvdA vinden echter dat er wel een onafhankelijke commissie moet komen die de gang van zaken onder de loep neemt. “De rechter zal geen antwoord geven op de vraag of het niet anders had gekund”, aldus PvdA-Kamerlid Paul Tang. Of er een Kamermeerderheid voor een onafhankelijk onderzoek is, was gisteren nog niet duidelijk.

Reageer op dit artikel