nieuws

Eurlings trekt 33 miljoen extra uit voor Rotterdam CS

bouwbreed

Verkeersminister Eurlings trekt 33 miljoen euro extra uit voor de verbouwing van het Centraal Station Rotterdam. Het geld is nodig omdat de bouwkosten veel hoger uitpakken dan was begroot.

Verkeersminister Eurlings trekt 33 miljoen euro extra uit voor de verbouwing van het Centraal Station Rotterdam. Het geld is nodig omdat de bouwkosten veel hoger uitpakken dan was begroot.
De bouw van het nieuwe station was aanvankelijk begroot op een half miljard euro. In september bleek dat het project 53 miljoen euro duurder wordt als gevolg van verbeteringen in het definitieve ontwerp. Rotterdam en NS namen direct 10 miljoen euro voor hun rekening, het Rijk zegde ook 10 miljoen euro toe.
Minister Eurlings stelt als harde voorwaarde dat Rotterdam niet meer aanklopt voor extra geld en ook alle risico’s voor het project draagt.
De overschrijding van het budget voor de verbouwing heeft tot flinke vertraging geleid. De stuurgroep die zich met het project bezighoudt, besloot de sloop van het oude station uit te stellen zo lang de financiering niet rond was. De oude stationshal zou al vorige winter worden gesloopt. De verwachting is nu dat de sloop in januari begint, waarna voor de zomer de bouw van het nieuwe Centraal Station kan beginnen.

Reageer op dit artikel