nieuws

Eraser wist gevoelige bedrijfsinformatie

bouwbreed

Permanent alle soms gevoelige of gevaarlijke digitale gegevens verwijderen, dat is de belangrijkste taak van de Kroll Ontrack Eraser. Het is een flexibele software tool om alle sporen van bedrijfsinformatie te verwijderen en zodoende het (onbevoegd) terughalen van die gegevens onmogelijk te maken. Het programma is bedoeld als hulpmiddel voor bedrijven, niet alleen tegen beveiligingsinbraken, maar ook om te voldoen aan wet- en regelgeving met betrekking tot gegevensbescherming en privacy. “Hoewel veel bedrijven goed zijn in het beschermen van hun gegevens met firewalls, antivirussoftware, encryptie en netwerkwachtwoorden, vergeten dezelfde bedrijven vaak hun gegevens te verwijderen voordat ze een pc afdanken, verkopen of weggeven. Dit onthult een groot gat in de beveiliging dat kan worden vermeden”, zegt Jim Reinert, vicepresident van data recovery en software-producten bij Kroll Ontrack.

Permanent alle soms gevoelige of gevaarlijke digitale gegevens verwijderen, dat is de belangrijkste taak van de Kroll Ontrack Eraser. Het is een flexibele software tool om alle sporen van bedrijfsinformatie te verwijderen en zodoende het (onbevoegd) terughalen van die gegevens onmogelijk te maken. Het programma is bedoeld als hulpmiddel voor bedrijven, niet alleen tegen beveiligingsinbraken, maar ook om te voldoen aan wet- en regelgeving met betrekking tot gegevensbescherming en privacy. “Hoewel veel bedrijven goed zijn in het beschermen van hun gegevens met firewalls, antivirussoftware, encryptie en netwerkwachtwoorden, vergeten dezelfde bedrijven vaak hun gegevens te verwijderen voordat ze een pc afdanken, verkopen of weggeven. Dit onthult een groot gat in de beveiliging dat kan worden vermeden”, zegt Jim Reinert, vicepresident van data recovery en software-producten bij Kroll Ontrack.
Hij noemt de Eraser gemakkelijk te installeren, gebruiksvriendelijk en wijst op de goede rapportagemogelijkheden. Zo kan de gebruiker om te verifiëren dat alle gegevens geheel zijn verwijderd een rapport ontvangen per email of in een xml-bestand.

Reageer op dit artikel