nieuws

Eijkelboom van Dura Vermeer slanker in etalage

bouwbreed Premium

Dura Vermeer wil af van hovenierbedrijf Eijkelboom. Voorwaarde van potentiële kopers is wel dat het bedrijf eerst afgeslankt wordt. Dat kost 13 van de 40 arbeidsplaatsen.

Eijkelboom, een vreemde specialist binnen de infrapoot van Dura Vermeer die mee is gekomen bij de overname van Hogenbirk, heeft een probleem. Het bedrijf is wat te optimistisch geweest bij de aanbesteding van een aantal projecten van Defensie.
Volgens FNV Bondgenoten en Het Zwarte Corps is dit een gevolg van de verkeerde aanpak door Dura Vermeer van de problemen. Die zijn boos dat nu voor dertien man ontslag is aangevraagd bij het CWI en dat de Zoetermeerse bouwer geen sociaal plan wil afsluiten met de bonden.
Volgens Dura Vermeer is het bedrijf al enige tijd geleden in de etalage gezet. Er zijn ook al geïnteresseerden maar die willen wel dat het bedrijf eerst wordt gesaneerd.
Met de bonden is wel gesproken over een sociaal plan. “Maar dat laat de financiële situatie bij Eijkelboom niet toe. Bovendien vinden wij het belangrijker om ervoor te zorgen dat de mensen die weg moeten, elders aan werk worden geholpen. Daarbij hebben we ook gekeken of het mogelijk is hen binnen Dura Vermeer te plaatsen. Daarvoor is het werk echter te specialistisch”, verklaart een woordvoerder. Inmiddels hebben vier van de dertien werknemers elders emplooi gevonden.
De bonden doen inmiddels wel een beroep op Dura Vermeer om alsnog te praten over een sociaal plan. Doet het bedrijf dat niet, dan dreigen de bonden met acties in welke vorm dan ook.

Reageer op dit artikel