nieuws

Economisch getint werk in trek bij jongeren

bouwbreed

Economie en management raken steeds meer in trek bij jongeren. Zowel bij mannen als vrouwen winnen de economisch gerichte opleidingen terrein.

Economie en management raken steeds meer in trek bij jongeren. Zowel bij mannen als vrouwen winnen de economisch gerichte opleidingen terrein.
Het Centraal Bureau voor de Statistiek registreert dat 19 procent van de personen met een leeftijd van 25 tot 45 een economische scholing heeft. Bij de groep 45- tot 64-jarigen bedraagt het aandeel slechts 12 procent.
De belangstelling van jonge mannen voor techniek is ongebroken. Nog steeds heeft ruim een derde van alle werkende mannen een technische achtergrond.
Bij de vrouwen domineren als vanouds de opleidingen in zorg en sociale dienstverlening. Het aandeel ligt bij de 44-plussers weliswaar 5 procent hoger maar van de jongeren heeft altijd nog een derde een zorginslag. De groep vrouwen die een technische opleidingen heeft genoten, blijft steken bij zo’n 4 procent.

Reageer op dit artikel