nieuws

ECN-proefopstellingCO2-afvang in werking

bouwbreed Premium

Op de onderzoekslocatie van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten is de Sorption Enhanced Water Gas Shift-installatie (SEWGS) officieel in werking gesteld. Deze proefinstallatie zet koolmonoxide en stoom om in waterstof en CO2. Hierbij wordt de CO2afgevangen en opgeslagen.

Op de onderzoekslocatie van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten is de Sorption Enhanced Water Gas Shift-installatie (SEWGS) officieel in werking gesteld. Deze proefinstallatie zet koolmonoxide en stoom om in waterstof en CO2. Hierbij wordt de CO2afgevangen en opgeslagen.
De SEWGS-unit is een veelbelovende technologie die in de toekomst zal worden geïnstalleerd bij elektriciteitscentrales. De SEWGS is onderdeel van het door de Europese Commissie en internationale oliemaatschappijen gefinancierde project Cachet.

Reageer op dit artikel