nieuws

Drie combinaties voor Cultureel Kwartier

bouwbreed

Voor ontwerp en bouw van het Cultureel Kwartier in Assen heeft een jury drie aannemer-architectcombinaties geselecteerd. Het zijn BAM Utiliteitsbouw met De Zwarte Hond, Heijmans Vastgoed met Architectuurstudio Herman Hertzberger en Trebbe Bouw met Kraaijvanger-Urbis. Bij de aannemers is onder meer gekeken naar tevredenheid van opdrachtgevers.

Voor ontwerp en bouw van het Cultureel Kwartier in Assen heeft een jury drie aannemer-architectcombinaties geselecteerd. Het zijn BAM Utiliteitsbouw met De Zwarte Hond, Heijmans Vastgoed met Architectuurstudio Herman Hertzberger en Trebbe Bouw met Kraaijvanger-Urbis. Bij de aannemers is onder meer gekeken naar tevredenheid van opdrachtgevers.
Begin volgend jaar neemt de gemeenteraad een definitief besluit en daarna kunnen de drie combinaties aan het werk. Het Cultureel Kwartier bestaat uit een theater, bibliotheek en bioscoop. Daarnaast is er ruimte voor woningen, horeca en een parkeergarage.
De burgers van Assen krijgen een stem bij de keuze van het definitieve ontwerp.

Reageer op dit artikel