nieuws

Derde woontoren in centrum Enschede

bouwbreed

Zorginstelling AriënsZorgpallet, de Hervormde Bouwstichting voor Bejaardenhuisvesting Enschede (HBBE) en Woningcorporatie De Woonplaats willen langs de Boulevard 1945 in Enschede een 100 meter hoge woontoren bouwen.

Zorginstelling AriënsZorgpallet, de Hervormde Bouwstichting voor Bejaardenhuisvesting Enschede (HBBE) en Woningcorporatie De Woonplaats willen langs de Boulevard 1945 in Enschede een 100 meter hoge woontoren bouwen.
Het plan is opmerkelijk, omdat het ministerie van Defensie onlangs te kennen gaf niet akkoord te gaan met hoge bouwwerken in de buurt van Luchthaven Twenthe, vanwege het radarverkeer. De gemeente is nog in overleg. De woningcorporaties en HBBE hebben grondposities op de locatie waar de nieuwe woontoren moet komen. De drie partijen denken aan een wooncomplex van dertig verdiepingen. De bouw moet in 2010 beginnen. Bij het plan hoort ook de sloop van het nabijgelegen, verouderde wooncomplex Het Korteland.

Reageer op dit artikel