nieuws

Denemarken voor Kattegat-verbinding

bouwbreed Premium

Een brede meerderheid van het Deense parlement is in principe voorstander van de aanleg van een vaste oeverbinding over het Kattegat. De politici pleiten voor een vooronderzoek naar de kosten en de vormgeving van de verbinding, zodat het project kan worden opgenomen in de infrastructurele planning voor de lange termijn, dat wil zeggen de periode tot 2030. De Kattegatverbinding, die vooral wenselijk wordt geacht met het oog op de aanpak van een hogesnelheidstreintraject tussen Kopenhagen en Aarhus, is volgens de politiek ook nodig ter ontlasting van de brug-tunnelcombinatie over de Grote Belt. Een vooronderzoek vergt een investering van naar schatting 10 tot 25 miljoen euro.

Een brede meerderheid van het Deense parlement is in principe voorstander van de aanleg van een vaste oeverbinding over het Kattegat. De politici pleiten voor een vooronderzoek naar de kosten en de vormgeving van de verbinding, zodat het project kan worden opgenomen in de infrastructurele planning voor de lange termijn, dat wil zeggen de periode tot 2030. De Kattegatverbinding, die vooral wenselijk wordt geacht met het oog op de aanpak van een hogesnelheidstreintraject tussen Kopenhagen en Aarhus, is volgens de politiek ook nodig ter ontlasting van de brug-tunnelcombinatie over de Grote Belt. Een vooronderzoek vergt een investering van naar schatting 10 tot 25 miljoen euro.

Reageer op dit artikel