nieuws

Circuit Zandvoort kan beter verhuizen naar Den Helder

bouwbreed

De provincie Noord-Holland onderzoekt of het racecircuit van Zandvoort kan worden verplaatst naar Den Helder. De eerste indruk is positief.

De provincie Noord-Holland onderzoekt of het racecircuit van Zandvoort kan worden verplaatst naar Den Helder. De eerste indruk is positief.
Op de huidige locatie in de Zandvoortse duinen is het circuit waarschijnlijk niet te handhaven vanwege de geluidseisen. In de buurt van Den Helder Airport is de inpassing in de omgeving eenvoudiger, verwacht de provincie. De omgeving is minder dichtbevolkt en ligt voor het grootste deel binnen de geluidscontouren van het vliegveld.
Het provinciebestuur is enthousiast over de kansen. De verhuizing levert een welkome economische impuls op voor de Kop van Noord-Holland, waar de werkgelegenheid terugloopt. Verder zou het circuit op de nieuwe stek zijn ambities beter kunnen realiseren. Mogelijk kunnen er in de toekomst wellicht zelfs weer forumule-1-races kunnen worden gehouden.
Over ongeveer drie maanden moet er een plan van aanpak klaar zijn, kondigt de provincie aan.

Reageer op dit artikel