nieuws

Chipshol noemt aantijgingen luchthaven Schiphol verwerpelijk

bouwbreed Premium

Chipshol-directeur Peter Poot ontkent dat de gebiedsontwikkelaar een misdrijf heeft gepleegd door het Groenenbergterrein te verkopen aan 37 bv’tjes. Volgens hem is er niks bijzonders aan de hand.

De luchthaven Schiphol claimt dat de grondverkoop in strijd is met de wet, omdat op het Groenenbergterrein beslag is gelegd door Schiphol. “Het is grote lariekoek”, zegt Poot. Volgens hem past de aantijging in de juridische terreur die over hem en zijn bedrijf wordt uitgestort door de luchthaven.
Al jarenlang liggen Chipshol en Schiphol met elkaar in de clinch over het Groenenbergterrein. De gebiedsontwikkelaar wil er een bedrijvenpark aanleggen, maar Schiphol houdt dat tegen. Zo werd er een bouwverbod, dat inmiddels weer is ingetrokken, afgevaardigd nadat de luchthaven daarom vroeg.

Levering

Chipshol is sinds 1992 economisch eigenaar van het Groenenbergterrein. Enkele weken geleden vond de feitelijke levering van de grond plaats. Schiphol zegt dat dit niet mag omdat er beslag is gelegd op het terrein. Poot stelt zich op het standpunt dat Chipshol de grond te allen tijde kan afnemen van boer Groenenberg.
Dat het Groenenbergterrein is verkocht aan 37 bv’tjes is logisch, zegt Poot. “Dat is de structuur van Chipshol. Per grondstuk is een besloten vennootschap opgericht. Dat is een afspraak met de fiscus. Daar is niets bijzonders aan.”

Reageer op dit artikel