nieuws

CDA wil buitenlandse luchtonderzoeken

bouwbreed

Verkeersminister Eurlings moet over de landsgrenzen zoeken naar ingenieursbureaus die luchtonderzoeken kunnen uitvoeren. Dat stelde het CDA gisteren voor tijdens de behandeling van het Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Transport. Dit om de enkele maanden vertraging van 38 wegenprojecten binnen de perken te houden. Deze projecten zijn vertraagd omdat er nieuw luchtonderzoek nodig is. Eurlings gaf destijds aan dat maar een beperkt aantal Nederlandse ingenieursbureaus de nieuwe luchtonderzoeken naar de wegen kan uitvoeren. Prioritering is nodig, waarschuwde de minister.

Verkeersminister Eurlings moet over de landsgrenzen zoeken naar ingenieursbureaus die luchtonderzoeken kunnen uitvoeren. Dat stelde het CDA gisteren voor tijdens de behandeling van het Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Transport. Dit om de enkele maanden vertraging van 38 wegenprojecten binnen de perken te houden. Deze projecten zijn vertraagd omdat er nieuw luchtonderzoek nodig is. Eurlings gaf destijds aan dat maar een beperkt aantal Nederlandse ingenieursbureaus de nieuwe luchtonderzoeken naar de wegen kan uitvoeren. Prioritering is nodig, waarschuwde de minister.
> Nieuws 3

Reageer op dit artikel