nieuws

CDA-senatoren kritisch over belasting duur huis

bouwbreed Premium

Het CDA in de Eerste Kamer is zeer kritisch over het kabinetsvoorstel om huizen van meer dan 1 miljoen euro extra te belasten. De fractie vindt dat het kabinet nog eens heel goed naar de maatregel moet kijken.

Het CDA in de Eerste Kamer is zeer kritisch over het kabinetsvoorstel om huizen van meer dan 1 miljoen euro extra te belasten. De fractie vindt dat het kabinet nog eens heel goed naar de maatregel moet kijken.
Volgens CDA-senator Essers gaat het kabinet er ten onrechte vanuit dat huizen van meer dan 1 miljoen euro alleen maar als belegging dienen. Bovendien heeft lang niet iedereen met een duur huis ook een top-inkomen, stelt hij.
De Tweede Kamer heeft de verhoging van het zogeheten eigenwoningforfait voor dure huizen van 0,55 naar 2,35 procent al flink afgezwakt. Onder druk van de CDA-fractie daar gaat de extra heffing niet in één keer in, maar wordt ze uitgesmeerd over acht jaar, te beginnen in 2010. In plaats daarvan komen andere maatregelen om de top-inkomens zwaarder te belasten. Het is nog niet duidelijk welke.

Reageer op dit artikel