nieuws

Brussel keurt overname ICI door Akzo goed

bouwbreed Premium

De overname van het Britse ICI door Akzo Nobel kan definitief doorgaan. Eurocommissaris Neelie Kroes (concurrentie) stemde vrijdag onder voorwaarden in met een van de grootste overnames door een Nederlands bedrijf ooit. Ook de Canadese en Amerikaanse autoriteiten keurden de overname goed.

De overname van het Britse ICI door Akzo Nobel kan definitief doorgaan. Eurocommissaris Neelie Kroes (concurrentie) stemde vrijdag onder voorwaarden in met een van de grootste overnames door een Nederlands bedrijf ooit. Ook de Canadese en Amerikaanse autoriteiten keurden de overname goed.
Akzo bracht op 13 augustus een formeel bod van ruim 11 miljard euro uit op de branchegenoot. Eerder stemden de aandeelhouders van beide partijen al in met de overname. Akzo Nobel en ICI hebben samen een jaaromzet van circa 15 miljard euro. De bedrijven voldoen nu aan de eisen die Kroes eerder stelde om de overname goed te kunnen keuren.
De nieuwe onderneming zal het gros van de decoratieve verfactiviteiten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland afstoten, samen met activiteiten in België en een belang in de kleefstoffenproducent Purbond AG. De af te stoten onderdelen waren in 2006 samen goed voor een jaaromzet van 300 miljoen euro. Van de Canadese autoriteiten moet Akzo ook twee decoratieve verfmerken en een fabriek verkopen.

Reageer op dit artikel