nieuws

Bouw hotel onzeker door mergelgaten

bouwbreed Premium

De bouw van een viersterrenhotel op de Cauberg in Valkenburg is onzeker geworden, nu ondergronds holtes zijn aangetroffen in de mergel. Deze holtes kunnen een gevaar zijn voor de stabiliteit van het hotel. Proefboringen toonden de holtes aan.

De bouw van een viersterrenhotel op de Cauberg in Valkenburg is onzeker geworden, nu ondergronds holtes zijn aangetroffen in de mergel. Deze holtes kunnen een gevaar zijn voor de stabiliteit van het hotel. Proefboringen toonden de holtes aan.
De gemeente weet niet beter dan dat op die plek nooit mergel is gewonnen. De plannen voor de bouw zijn op de lange baan geschoven in afwachting van nader onderzoek. De familie Richheimer wilde op de Cauberg een luxueus familiehotel met 160 kamers bouwen. Geraamde kosten: 15 miljoen euro.

Reageer op dit artikel