nieuws

Boor

bouwbreed

Sleuven uitfrezen

Sleuven uitfrezen
zonder spoortje stof
Sleuven in één keer uitfrezen zonder dat de omgeving vergeven raakt van puin en stof; met die kwalificaties presenteert Van Deursen Diamanttechnieken uit Helmond de nieuwe sleuvenfrees van Baier aan. Deze BDN 463 werkt in combinatie met de nieuwe stofzuiger BSS 506 van Baier. De frees trekt met vier diamant zaagbladen in één keer een sleuf tot 35 millimeter breed en tot 45 millimeter diep. De 5,6 kilo zware machine levert een vermogen van 2200 watt bij 8200 toeren per minuut. De stofzuiger klopt automatisch het filter schoon en houdt zo het zuigvermogen van 61 liter per seconde op peil. De stofbak biedt 35 liter inhoud.
Muurzaag Titan
zeer licht
“De lichtste betonzaag die de markt momenteel biedt”, dat zegt Jan Smits van Carbodiam over de muurzaag Titan. Het bedrijf uit het Belgische Tilly importeert die van de Oostenrijkse machinebouwer Braun. Deze fabrikant wist met onder meer onderdelen uit titanium het gewicht te beperken tot 27 kilo. “Muurzagen van concurrerende merken wegen doorgaans zo’n 32 kilo”, zegt adviseur Smits. Braun ontwikkelde ook zelf de hoogfrequente motor die tot 6000 omwentelingen per minuut maakt. In de machine passen zaagbladen tot 2000 millimeter diameter..

Reageer op dit artikel