nieuws

BAM blaast rechtszaak om sportcentrum Rotterdam af

bouwbreed Premium

BAM heeft een kort geding over uitbreiding van het Topsportcentrum in Rotterdam te elfder ure afgeblazen. Het bouwbedrijf hoopt de opdracht alsnog binnen te slepen door overleg met de gemeente Rotterdam.

Volgens een woordvoerder van BAM is het geding van de baan, omdat “wij toch liever de weg van de diplomatie bewandelen”. Hij bevestigt dat bouwconcern en gemeente op korte termijn gaan praten over het project.
BAM was afgelopen week nog voornemens bij de rechter het besluit van de gemeente om de Europese aanbestedingsprocedure stop te zetten, aan te vechten. De gemeente besloot daartoe omdat BAM als enige had ingeschreven. Die inschrijving zou niet aan het bestek hebben voldaan. De aanbieding viel 40 procent duurder uit dan begroot en de bouw zou vijf maanden langer vergen. De gemeente wilde daarom onderzoeken of het project op een andere manier kon worden aanbesteed.
De uitbreiding van het Topsportcentrum staat onder tijdsdruk omdat ingebruikname was voorzien in januari 2009. Vertraging heeft gevolgen voor evenementen die al zijn gepland in het complex. BAM heeft zijn zinnen gezet op het project omdat het zich als bouwer van het bestaande Topsportcentrum “zeer verbonden voelt met dit gebouw”, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel