nieuws

Alliantie A2 gedoemd te mislukken

bouwbreed Premium

Het alliantiecontract Hooggelegen A2 is gedoemd te mislukken, omdat Rijkswaterstaat er te weinig mensen voor vrijmaakt.

Contractmanager Rini van Stijn is bezorgd over de kans van slagen van het eerste alliantiecontract van Rijkswaterstaat.
Hij heeft namens de opdrachtgever de onderhandelingen gevoerd met Van Hattum en Blankevoort, KWS, Mourik en Boskalis. Stijn waarschuwt dat verbreding van het stuk snelweg en de aanpak van de afslag Hooggelegen niet meer voldoen aan de randvoorwaarden voor een succesvolle alliantie. Het project is technisch niet ingewikkeld en innovatievoordelen zijn alleen maar te behalen via versnellingen in het bouwproces.
Nog zorgelijker vindt Stijn de beslissing van Rijkswaterstaat om maar een handjevol mensen vrij te maken voor de alliantie, terwijl een gezamenlijk team op basis van gelijkwaardigheid het uitgangspunt hoort te zijn.
> aanbestedingen 9

Reageer op dit artikel