nieuws

Alle tegenslagen overwonnen voor aanleg rondweg Den Bosch

bouwbreed

– De aanleg van de randweg aan de zuidwestkant vande gemeente Den Bosch begint in april. Juridische obstakels zijn volgens de gemeente nu zo ver overwonnen, dat niets de realisatie in de weg staat.

De randweg tussen Den Bosch en Vught krijgt tweemaal twee rijstroken en wordt naar verwachting eind 2010 opengesteld voor verkeer. Ook de aanleg van acht kunstwerken, twee verbindingswegen, geluids- en lichtschermen, reconstructie van bestaande wegen en natuurcompensatie maken deel uit van het project.
De gemeenteraad van Den Bosch stemde ruim twee jaar geleden al in met de aanleg van de randweg, ook Gementweg genoemd. Vorig jaar oordeelde de Raad van State dat de provincie ten onrechte het bestemmingsplan heeft goedgekeurd, omdat de luchtkwaliteit niet goed onderzocht zou zijn. Inmiddels is er opnieuw onderzoek gedaan en heeft de Raad van State een verzoek om schorsing van de goedkeuring afgewezen.
De gemeente benadrukt de grote strategische waarde van de weg, vooral voor de ontwikkeling van het Paleiskwartier, de bouw van het Jeroen Boschziekenhuis en de bereikbaarheid van de binnenstad.
In totaal kost de uitvoering van het project ruim 100 miljoen euro. De gemeente betaalt zelf 47 miljoen, de rest wordt door provincie en Rijk bekostigd.

Reageer op dit artikel