nieuws

Akzo erkent betalingen aan Saddam

bouwbreed Premium

Akzo Nobel heeft erkend dat twee van zijn dochterondernemingen zich schuldig hebben gemaakt aan ongeoorloofde betalingen aan het voormalige Iraakse regime in het kader van het olie-voor-voedselschandaal.

Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt. Het gaat om betalingen door werknemers van de, inmiddels verkochte, bedrijfsonderdelen Organon en Intervet ter waarde van circa 280.000 dollar in de jaren 2000 tot 2002. Akzo Nobel wordt in de VS niet vervolgd, mits het meewerkt aan het onderzoek naar het olie-voor-voedselschandaal. Een andere voorwaarde is dat Organon, dat nu in handen is van het Amerikaanse Schering-Plough, een deal sluit met het Openbaar Ministerie in Nederland over betaling van een boete van circa 381.000 euro. Als dat niet binnen 180 dagen lukt, moet Akzo Nobel 800.000 dollar betalen aan justitie in de VS. (ANP)

Reageer op dit artikel